Pilehytter og hegn

Hjælp

Mit pil vokser for hurtigt.

Har du eller kender du nogen som har brug for 5-10 cm tykke og 6 meter lange pilestokke?

Der er mange tusinde og hvis du selv fælder dem er de helt gratis!!

Kan bruges af spejedere, udendørs folk og til hobby. De kan også bruges til gratis brænde.

Kontakt mig, så kan vi aftale en tid hvor du kommer og fælder.

Hilsen

Lars Svane

Monbjergvej 5

8752 Østbirk

lsn@monbjergpil.dk 60605866

Jeg sælger pil til hytter og hegn. Klip selv en trailerfuld for kun 200 kr. Få en god dag i naturen med en fantastisk udsigt. Ring 60 60 58 66 eller skriv til lsn@monbjergpil.dk, så finder vi sammen ud af hvilke sorter og størrelse af pil du skal bruge.

Der er desværre udsolgt i 2019 og de er meget store i 2020

Pilehytter. En rund hytte laves nemmes ved at tegne en cirkel på jorden i den størrelse den skal være. Lav huller til pilen ved banke en jernstang på 2-3 cm i diameter 15-20 cm ned i jorden. Den trækkes op igen og videre til næste hul. Lav nogle huller over for hinnanden og stik pilegrenene helt i bund. Så har du en 5-6 grene til at starte med, lav resten af hullerne så du får en pæn cirkel. Når alle grenene er sat i samles toppene og bøjes lidt ned så de kan bindes sammen. Start med at binde enkelte pilegrene sammen som står over for hinnanden. Har du overskydende pil kan de flettes vandret mellem pilestokkene. Indgangen laves ved at bøje en pilegren og binde den fast til pilestokkene. Hullerne kan også laves med en boremaskine med et stort træbor, ikke helt autentisk, men det virker rigtigt godt. Det kan næsten ikke gå galt, men det vigtigste er at sætte den rigtige ende af pilen i jorden. Hvis de vender på hovedet kan de ikke gro.

pilehytte Pilehytter leveret til Vestbirk naturbørnehave.

 

 

 

 

Google giver masser af inspiration.

Op og ned. En pilegren eller en stikling vender rigtigt når aftegningerne som ligner en hestesko eller et U, vender nedad. Altså bunden af U’et vender nedad, det er det som skal i jorden. Det ligner nærmest et U med to tydelige prikker foroven i U’et. Det er her nye skud kommer hvis pilen blev fældet og var så heldig at ligge på noget godt jord. Den kan også skyde nye blade fra disse punkter hvis det er en bedre strategi.

Pilehegn.

hegn1

hegn2

Et simpelt pilehegn hvor der slåes stokke i jorden og hvor der flettes pil imellem er nemt at lave og rigtigt flot. Det er hurtigt og holder i mange år.

Det kan også laves som harlekinflet hvor pilestokkene krydser hinanden og på den måde holder hegnet oppe af sig selv. Min måde at lave sådan et hegn på er at lave 10-15 huller 45 grader i samme retning. Stik pilestokke i hullerne. Lav så huller i 45 grader modsat retning, så det passer med de stokke der står der. Flet stokke ind i pilen så de rammer de nye huller oppefra og ned. At flette pilen når den er stukket i jorden virker ikke rigtigt. Det er vigtigt at de 45 grader holdes, man fristes til at hegnet ligger mere ned og kan flettes mere sammen. Men det bliver stift og helt umuligt at have med at gøre. Så stokkene skal stå meget opad og ikke ligge nærmest vandret.

Her er google også din ven.

Læs mere om pil her

Gør opgaver og aftaler til en samlet familiebegivenhed.

Alle i familien får automatisk en mail hver morgen med dagens opgaver, opgaver i morgen og 5 dage frem. Så har hele familien et samlet ansvar for at intet bliver glemt. Nemt og enkelt at bruge.

Prøv lessto familie i 3 måneder, kvit og frit.

lessto.dk/familie

lessto familie er lavet ud fra et simpelt forretningsprincip “getting things done”.

Da der er grænser for hvad vi kan rumme i vores hoveder, er det vigtigt at finde en måde at glemme det hele på, uden at det fører til stress og glemte aftaler.

Princippet går ud på at lige så snart du får ny information, som sker hele tiden, så skriver du det ned og glemmer det. At sønnen skal til fodboldkamp, at far skal til forretningsmøde, at datteren skal til fest. Alt hvad der står i forældreintra skrives ned og glemmes.

Hvert medlem i familien fylder bare opgaver og aftaler ind og glemmer alt om det. lessto familie skal nok huske det hele i den mail alle i familien får hver morgen kl. 6:00.

lessto familie er bevist lavet som en mail, det virker fint på en mobil, tablet og PC, men for at undgå stress er det intet i lessto familie som bipper, snurrer eller sender forstyrrende beskeder. Det er bare en daglig mail, som kan ses efter behov og når tiden er til det.